• Artikler

Kollektiv branding: Alle for én

 

Kollektiv industribranding er til stor gavn for de individuelle virksomheder i sektoren. Meget ofte har både muligheder og udfordringer mere at gøre med industrien som helhed end med den enkelte virksomhed. Det gælder både for unge start-ups på spirende markeder og for veletablerede virksomheder i modne sektorer.

Denne kronik er skrevet af Domen Bajde, Dannie Kjeldgaard og Judy Hermansen,...

 

Read more

Ledere skal kunne forstå andre kulturer

 

Nicole F. Ricther er lektor ved Institut for Marketing & Management, Syddansk Universitet, og har skrevet denne kronik vedrørende ledelse og kultur.

 

Read more
Artikler

Vandfaldsledelse og gejserledelse: Mellemlederen balancerer mellem beslutninger, som fosser ned oppefra, og input til beslutninger, som springer op nedefra

 

En mellemleder lever i en kompleks, foranderlig og uforudsigelig hverdag fyldt med dilemmaer, hvor det både hand ler om at udnytte de bestående ressourcer og at spotte nye muligheder. Det er

ikke så meget et spørgsmål om at træffe beslutninger om A eller B, men snarere om at kunne håndtere et "både-og" og skabe ligevægt mellem modsatrettede interesser.

Jeanette Lemmergaard / / cand.negot, ph.d.,...

 

Read more
Artikler

Standardisering af virksomhedens CSR-aktiviteter

 

Standardisering er på rigtig mange måder både godt og trygt også når det gælder CSR. Men det forhindrer individuelt særpræg og gør det svært for virksomheden at skille sig ud.

Mette Lund Kristensen, Inst. for Marketing & Management, SDU er forfatter bag denne artikel, som er publiceret i HR-chefen, 20/2, danskhr.dk.

 

Read more

Når forbrugerne bliver vanskelige

 

Er kritiske og reklametrætte forbrugere i virkeligheden en ren saltvandsindsprøjtning til både produktudvikling og branding?

 

Read more
Artikler

Aesop – et fabelagtigt fabulerende brand

 

Beauty-brandet Aesop praktiserer overskudsagtig brand management –styret med løs hånd og et fast blik.

 

Read more
Artikler

Lyd er design

 

”Jeg har ikke brug for at være kunstner, jeg laver håndværk.” Birgitte Rode siger tingene, som de er. Og det gjorde hun også på DesignTrade messen i Bella Centret, hvor hun talte om lyddesign, lydbranding og lydens værdi for danske virksomheder.

 

Read more
Artikler

Spil skak med dine stakeholdere på sociale medier

 

De sociale medier handler om dialog, men alt for mange virksomheder hænger fast i envejskommunikationsmodeller

 

Read more
Forskerportrætter

Fra chilenske indianere til self-tracking

 

”Må jeg følge med dig rundt på dit indkøb?” spørger Dorthe Brogård Kristensen, når hun standser folk i de forskellige supermarkeder i de her dage. Hun er optaget af, hvilken rolle tal og mærkningsordninger spiller, når vi handler ind. Antropologen fra Syddansk Universitet startede ud hos indianerne i Chile, hvis shamaner sagtens kan sammenlignes med danske kost-guruer, og nu studerer hun...

 

Read more
Nyhedsbreve

Kortet viser vej til stedets brand

 

På CBS kunne en lille gruppe lære, hvordan mind maps kan benyttes til at lære mere om et steds brand, og hvordan brandet kan udvikles i den retning, man selv ønsker ud fra teknikken.

 

Read more
Nyhedsbreve

Definitionen af en lyd

 

På det tredje seminar af rækken fra Oplevelseskommunikationsgruppen ved Aalborg Universitet blev deltagernes opfattelse af, hvad lyd er udfordret med både praktisk viden og ny forskning på området.

 

Read more
Artikler

Fjer og voks er vejen til brand forståelse

 

Deltagerne ved CBS multi-sensory sculpting workshop fik hænderne dybt ned i modellervoksen, da de i grupper skulle udforme ideelle brandoplevelser af ting som fjer, voks og perler.

 

Read more
Nyhedsbreve

Fordi lyd skaber liv

 

Lydbranding er en kobling mellem forbrugernes følelser og brandet. Men lektien fra sound branding seminaret hos CBS er også, at der er for meget lyd, som bare er støj, og at virksomhederne skal være påpasselige med, hvordan de aktiverer netop høresansen i deres kommunikationsstrategi.

 

Read more
Nyhedsbreve

Internationalt perspektiv på mikro-bryggerier

 

Det er ikke nok at brygge den bedste øl, hvis succesen fremadrettet skal sikres. Et stærkt fokus på produktets og producentens historie var en af de pointer, der blev fremhævet ved dagens seminar, hvor flere amerikanske mikrobryggerier gæstede Odense.

 

Read more
Artikler

Lydbranding litteratur

 

Her finder du databasen til lydbranding litteratur.

 

Read more
Nyhedsbreve

Han måler hvad musik gør ved indkøbsposerne

 

Hans Ph.d. handlede om musik i tv-reklamer, og hans nysgerrighed omfatter både bedsteforældre-afskrækkende musik i tøjbutikker og Apples brug af et dansk band til at brande deres iPad. Nicolai Jørgensgaard Graakjær fra Aalborg Universitet har kastet sit hjerte over musik i markedskommunikation, og lige nu får Kvickly målt, om de har den rigtige butik-musik.

 

Read more
Nyhedsbreve

Sociale medier, word of mouth og de aktive forbrugere

 

På de sociale medier opnår sager ind imellem en opmærksomhed, som i virksomhedens øjne nok ikke helt står mål med indholdet.

 

Read more
Nyhedsbreve

Prisvindende speciale - ”Oplevelsen af bæredygtighed”

 

Sarai Løkkegaard og Kristina Skovgaard Pedersen vandt fredag den 12. april den prestigefulde Roblon-pris ved Aalborg Universitets årsfest. Prisen er på 100.000 kroner og uddeles hvert år til et speciale af høj faglig kvalitet, der samtidig er innovativt og nyskabende

 

Read more
Nyhedsbreve

Østrigere på besøg i det danske branding-landskab

 

Det var en ildebrand, der for alvor fik Lego til at gå fra træ til plastik. Det var slet ikke danskere, der opfandt plastikklodsen – men danskerne, der forfinede den. Og så gik Lego ikke i seng med Hollywood den første aften, men det skulle de måske have gjort. Sådan lød nogle af budskaberne, da en gruppe østrigske forskere og virksomhedsledere besøgte Lego sammen med Innovationsnetværket.

 

Read more
Nyhedsbreve

Innovativt ingefær gav guld til Ørbæk Bryggeri

 

Ørbæk Bryggeri, som deltager i et af Innovationsnetværkets udviklingsprojekter, er ikke bange for at eksperimentere og lancere specielle produkter på markedet. Det blev belønnet ved årets Politikens Økologisk Guld-prisuddeling, hvor Ginger Beer svalede ganen hos både dommere og publikum.

 

Read more
Artikler

Et møde med symbolerne backstage (Murray Seminar)

 

Vi ved alle sammen godt, at et æble, som der er bidt af, betyder et eftertragtet IT-produkt. Men hvad er det med de symboler, og hvordan kan man som virksomhed bruge dem i sin branding? Det gav den amerikanske marketingforsker Jeff Murray sit bud på i København.

 

Read more
Artikler

Glem alt om teknologi og marketing

 

Innovativ branding handler hverken om mindshare eller om funktionalitet – men om kulturforståelse. Det mener i hvert fald den amerikanske brandingforsker Douglas Holt, som synes at vores forestillinger om innovation i den grad trænger til innovation.

 

Read more
Artikler

Inteluenza - om en sound signatur syge

 

Det er efterhånden ret almindeligt, at logoer ledsages af lyd – nogle gange kan lyden alene endda fremmane logoet på nethinden, og så er der tale om en sound signatur med optimal associationseffekt. Den gode sound signatur er kendetegnet ved ’de tre k’er: Klar, kort og kantet.

 

Read more
Nyhedsbreve

Et regionalt brand i et globaliseret marked?

 

Med støtte fra Region Syddanmark har Institut for Marketing og Management ved Syddansk Universitet gennemført projektet ”Opbygning af branding platform for regionale fødevarer i Syddanmark – Fyn som case”.

 

Read more
Nyhedsbreve

Hvem tilhører ydersiden af dit hus?

 

Indervæggene i dit hus er dine egne, du maler dem, tapetserer dem, du går jordfarver den ene sæson og pang den næste. Dit hus er en slags ’potential space’ (Winnicott), ikke en del af dit indre, heller ikke rigtigt en del af den ydre verden, men akkurat en slags mellemverden. Winnicott taler om overgangsobjekter og dit hjem er en slags overgangs-zone. De indre vægge i dit hus er din anden hud, men...

 

Read more
Artikler

Den ægte vare er det nye sort

 

Hulemandskost, barfodsløb, Bonderøvsfjernsyn, ur-yoga, boliviansk lamauld og øl fra stadigt mere mikroskopiske bryggerier – der står autenticitet med store bogstaver hen over alt, hvad der er hipt forbrug i dag.

 

Read more
Artikler

Retorik og reklame

 

Når forbrugerne ikke kan tvinges til at læse reklametekster, og når de heller ikke rigtigt gider, er man nødt til at svinge den retoriske gulerod.

 

Read more
Artikler

Man tror det er løgn

 

Resumé af: Open versus closed advertising texts and interpretive communities

Af: Natalia Yannopoulou, University of Warwick og Richard Elliott, University of Bath

International Journal of Advertising, 27(1), 2008

 

Read more
Artikler

Forbrug af oplevelser - oplevelser af forbrug

 

Vi lever i en glædesløs økonomi, hvor vi ikke bliver lykkelige af konkret, nytteorienteret forbrug. Derfor skal forbruget være en oplevelse. Problemet er bare, at oplevelser ikke er noget, man kan købe sig til.

 

Read more
Artikler

Kunst & Kommers

 

Æstetiseringen af hverdagen er ét af de helt centrale træk ved det postmoderne forbrugersamfund. Og denne nedbrydning af grænserne mellem kunst og forbrug er også vigtig for marketing.

 

Read more
Boganmeldelser

Boganmeldelse Oplevelsesdesign

 

Tilrettelæggelse af unikke oplevelseskoncepter

 

Read more
Artikler

Hvad kan en ekstern sparringspartner gøre for produktudviklingen?

 

Ekstern hjælp til nye ideer?

 

Read more
Artikler

Kunstneren og brandet

 

Kunst og branding har meget til fælles. Men dialogen mellem de to besværliggøres noget af, at kunst og kommers i vores kultur opfattes som to helt adskilte domæner med vidt forskellige værdier. Det har i den grad været en hæmsko for at lære af de måder, som kunstnere anvender brands og branding på.

 

Read more

Find nogen, der gør oprør mod et eller andet - og du har en forretningsidé

 

Antiforbrugs-guruer og protestbevægelser er noget, som godt kan få det til at risle koldt ned ad ryggen på de fleste marketingfolk. Men ifølge forfatterne til ”The Rebel Sell” er der overhovedet ikke noget at være bange for. De er nemlig hverken revolutionære eller specielt ”modkulturelle” - men tværtimod selve drivkraften i en kontinuerlig udvikling af forbrugersamfundet. For det er dem, der mere...

 

Read more
Artikler

Når reklamen har flere betydninger

 

Resumé af: Meaning matters – polysemy in advertising,

Stefano Puntoni, Jonathan E. Schroeder and Mark Ritson

Journal of Advertising, vol 39, no. 2 (Summer 2010)

 

Read more
Artikler

Mad og sundhed: Fra diskurser til segmenter

 

Hvilke forbrugersegmenter kan der udledes på baggrund af den etnografiske undersøgelse?

 

Read more
Artikler

Sundhed blandt danske forbrugere

 

Aldrig har der været så mange opskrifter på, hvad der er sundt og usundt. Hvordan navigerer den moderne forbruger i dette kaos?

 

Read more
Artikler

Balladen med de kreative

 

Resumé af artiklen: The trouble with creatives: negotiating creative identity in advertising agencies.

Af Chris Hackley, Royal Halloway, University of London og Arthur J. Kover, Fordham Graduate Business School

International Journal of Advertising (2007), 26 (1), pp. 63-78.

 

Read more

Reklamebureauets overvågning af forbrugeren

 

Resumé af: The Panoptic Role of Advertising Agencies in the Production of Consumer Culture, Consumption af Christopher Hackley

 

Read more

Hvordan påvirker brand communities innovation og kultur?

 

Resumé af: ”How brand communities influence innovation and culture”, af Martin Kornberger i Market Leaders Quarter 3, 2010

 

Read more
Boganmeldelser

Cultural Strategy

 

Boganmeldelse: Cultural Strategy. Using Innovative Ideologies to Build Breakthrough Brands - By Douglas Holt and Douglad Cameron, Oxford University Press 2010

 

Read more
Artikler

Antropologerne kommer!

 

Proctor & Gamble gør det. Intel og Eastman Kodak gør det… de antropologiske og etnografiske metoder har holdt deres indtog i brandingens og brandforskningens forunderlige verden.

 

Read more
Artikler

Balladen med branding

 

Branding kan kun foregå i tæt samarbejde med den omgivende kultur – og det er både en styrke og en udfordring

 

Read more
Artikler

Brand fællesskaber

 

Et af de begreber inden for brandingteori (og -praksis) i første del af det 21. århundrede, som har haft størst gennemslagskraft, er brand fællesskaber, eller brand communities. Siden begrebet blev introduceret af forbrugerforskerne Albert Muñiz og Thomas O’Guinn i 2001 har det afstedkommet en lang række følgepublikationer og diskussioner i såvel akademiker- som praktikerkredse.

 

Read more
Artikler

Branding eller kunst?

 

Branding er en praksis, der både er strategisk og æstetisk - det samme kan i stigende grad siges om kunsten. Og ofte er det slet ikke til at se, hvad der er hvad!

 

Read more
Artikler

Brandingens grammatik

 

Virksomheder er som regel kun optaget af ét eneste brand, nemlig deres eget. Forbrugere opererer derimod altid med en hel vifte af potentielle brands. For dem er det enkelte brand altid bare én mulighed blandt en hel masse andre. Jo dygtigere forbruger man er, jo flere muligheder – og brands - har man at spille med. Og selvfølgelig vil rigtige forbrugere gerne vise, at de har nogle brikker at...

 

Read more
Artikler

Drømmen om ingenting

 

Oplevelser forstås normalt som underholdning, spænding og udfordringer, men det kan faktisk også være en rigtig god oplevelse at slappe helt af og ikke foretage sig noget som helst.

 

Read more
Artikler

Causeri om branding

 

Der er to overordnede tendenser i selvhjælpsbølgen. På den ene side den klassiske ”victimisering”, hvor klienten gøres til offer for stærke kræfter – det være sig inkompetente forældre, en dysfunktionel ægtefælle og familie eller samfund i al almindelighed. På den anden side har vi en nyere og i stigende grad dominerende tendens til ”empowerment”, hvor budskabet ikke er at man er offer, men...

 

Read more
Artikler

Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis

 

Kvalitative metoder er ikke en del af den traditionelle erhvervsøkonomiske værktøjskasse – men det kan denne bog være med til at ændre.

 

Read more
Artikler

Branding til kritiske forbrugere

 

Den ”symbolske vending” indenfor branding har medført, at forbrugernes relationer til brands er blevet meget komplekse. For at kunne analysere dem har vi derfor været nødt til at udvide den traditionelle erhvervsøkonomiske værktøjskasse med en række redskaber, der er udviklet indenfor helt andre forskningsområder

 

Read more
Artikler

Er markedsanalyse sund fornuft – eller bare god tone?

 

Global markedsanalyse er blevet hverdagskost for mange virksomheder. Vi stiller ikke spørgsmålstegn ved relevansen af at undersøge og forstå markeder i alle afkroge af verden. Men der er en stigende erkendelse af, at de traditionelle kvalitative og kvantitative metoder kommer til kort og må suppleres med alternativer.

 

Read more
Artikler

Forbrug pr. stedfortræder - iøjnefaldende forbrug må ikke blive for direkte

 

Vi har i de sidste 10 år haft en fødselsrate på 1,8. Det lyder måske ikke af meget, men i europæisk sammenhæng er det helt i top. Alligevel har vi oplevet et sandt baby-forbrugs-boom. Forbruget af børnetøj – også til de helt små babyer - er næsten fordoblet siden år 2000. Og det er ikke, fordi hvide sparkedragter fra tøj og sko pludselig sælger dobbelt så godt – det er de nye livsstilsorienterede...

 

Read more
Artikler

Forbrugeren som producent - Når varen får den sidste finish gennem forbruget

 

I de gode, gamle dage anså man varen for at være færdigproduceret, når den forlod samlebåndet og blev kørt ud på lageret. Denne opfattelse er blevet udfordret gennem snart mange år, men det er fortsat svært for mange at forstå, at en vare er meget mere end det færdige produkt.

 

Read more
Artikler

Historien om, hvordan forbrugeren fik en sjæl

 

Branding er en slags besjæling af produkter – det er at tage en genstand, som bare er en fysisk, funktionel ting og så få den til at betyde noget for nogen. Det, der karakteriserer brands er netop, at vi føler noget overfor dem. Det kan godt være vi føler afsky – men vi føler noget. Og vi inddrager de besjælede produkter i vores liv - nogen gør det i ekstrem grad.

 

Read more
Artikler

Forskersparring på frække koncepter

 

Marketingchef Erik Mønster fra Mac Baren bad Brand Base forskeren Per Østergaard om en vurdering af B.J. Cunningham’s utraditionelle koncept for den nye rulletobak. Og Per var umiddelbart enormt begejstret: ”Det er en meget kreativ løsning og enestående i sin måde at tale til forbrugeren på”. Det handler nemlig ifølge Per Østergaard ikke længere så meget om, hvor mange, der ser en reklame, hvor...

 

Read more
Artikler

Fra statusræs til det udvidede selv

 

Forbrugeradfærdsforskningen har løbende udviklet nye teorier i et forsøg på at begribe, hvordan de postmoderne forbrugere skaber deres identitet gennem forbrug. Det store gennembrud kom med Russell Belks begreb om ”et udvidet selv”, der er et identitetsbegreb, som er baseret på forbrug. ”Det udvidede selv" betegner en identitet, der primært kommer til udtryk gennem sine ejendele og sit forbrug....

 

Read more
Artikler

Hvorfor køber forbrugerne Coca Cola, når de bedst kan lide Pepsi?

 

Coca Cola kan i modsætning til Pepsi Cola aktivere den præfrontale cortex – derfor er det selvfølgelig Coca, vi vil have!

 

Read more
Artikler

Hygge artikel

 

Hyggens kulturelle betydning er et effektivt ”våben”, når mennesker fra forskellige sociale lag og værdipolitisk observans positionerer sig overfor hinanden gennem forbrug

 

Read more
Artikler

Le Logo!

 

Resumé af Benoit Heilbrunn: Representation and legitimacy: A semiotic approach to the logo.

In: Semiotics of the Media, State of the Art, Projects, and Perspectives, Winfried Nöth (ed).

 

Read more
Artikler

En gang røg til branding

 

I anledning af, at det snart er forbudt at ryge nogen steder fik Brand Base en snak med marketingchef Erik Mønster fra Mac Baren og Per Østergaard fra Syddansk Universitet om tankerne bag det nye rulletobakskoncept, og hvor branding i det hele taget er på vej hen.

 

Read more
Artikler

Smagsdommernes lange skygge

 

Mette Strømgård Dalby har en sans for det symboløkonomiske perspektiv, som ikke er voldsomt udbredt blandt kunsthistorikere. Hendes tilgang til design bygger på sociologi, antropologi og semiotik for at indfange tingenes betydning i vores hverdag.

 

Read more
Artikler

Music in Advertising Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings

 

Edited by Nicolai Graakjær & Christian Jantzen Aalborg University Press, 2009

 

Read more
Artikler

Vi er alle rygere

 

Tobak er en meget central del af vores kultur - rygning er derfor også en symbolsk aktivitet. Og rygeprodukter rammer dybt ned i det moderne menneskes identitet.

 

Read more
Artikler

Når modtagerne gerne vil blande sig

 

Fortolkning er en vigtig del af fornøjelsen ved at være modtager af kommunikation. Og det er hverken sjovt eller smigrende at blive talt til, som om man ikke kan eller gider tænke.

 

Read more
Artikler

Når musik får vinger

 

Det skyldes i høj grad SAS, at Tina Dickow kommer ud og omkring. SAS bringer hende angiveligt frem og tilbage mellem de internationale destinationer, som er vigtige at frekventere, når man, som hun, arbejder på et internationalt gennembrud. Med egne ord er hun ligefrem en ”ivrig, glad og tilfreds bruger af SAS” (www.tinadickow.dk/blogs/min_blog/ ). Men SAS bringer ikke bare Tina Dickow ud og...

 

Read more
Artikler

Markedsføring gennem online sociale media

 

Den helt store udfordring ved de sociale medier er, at de er….sociale!

 

Read more
Artikler

Oplevelser er brugerdrevne

 

Oplevelser er ikke et behov, som eksterne parter kan dække hos individet, og glæden ved at opleve noget findes på samtlige økonomiske udviklingsstadier. For oplevelser opstår i individets egen psykiske husholdning, mens det interagerer med genstande og andre individer.

 

Read more
Artikler

Oplevelsesøkonomiens udfordringer til detailhandlen

 

Oplevelsesøkonomien er over os – og hvad betyder det ude i butikkerne? Først og fremmest aktualiserer oplevelsesøkonomien nogle helt nye elementer ved forbrug, som kræver en revurdering af vores traditionelle forståelse af både forbrugeren og købssituationen.

 

Read more
Artikler

Kroppen husker som en elefant

 

Kroppen kan huske, hvilke varer, der skal i indkøbsvognen, og hvilke, der ikke skal – så det er ikke noget, vi behøver at tænke meget over!

 

Read more
Artikler

Personaliseret storytelling

 

Følelsesmarkedet er både nyt og gammelt. Nyt, fordi mikroøkonomien først i det seneste årti har fået øjnene op for følelsernes rolle i almindelige beslutningsprocesser. Ældgammelt, fordi markedsføring i mere en hundrede år har handlet om at kommunikere og iscenesætte, så det appellerer til følelserne.

 

Read more
Artikler

The Sounds of Selling

 

Oversat af formidlingsleder Judy Hermansen, Institut for Marketing & Management, Syddansk Universitet

 

Read more
Artikler

Tilbage til fremtiden. Et essay om forbrugerforskning.

 

Med udgivelsen af endnu en af Martin Lindstrøms indflydelsesrige bøger om marketing og forbrugeradfærd – Buyology – er spørgsmålet om, hvordan og hvorfor vi køber bragt kommet på alles læber. Det giver anledning til at reflektere lidt over udviklingen i forbrugeradfærdsforskningen.

 

Read more
Artikler

Corporate Design – who cares?

 

Vil vi kommunikere klarere, enklere og smukkere – eller er vi i virkeligheden bare narcissister? Corporate design er i hvert fald et fænomen, der kan bringe sindene i kog. Her er nogle af de problemstillinger, som det typisk bringer op til overfladen.

 

Read more
Artikler

Som man råber i skoven, får man svar – men hvilke svar?

 

Vi ved det godt: de metoder og teknikker vi bruger til at skaffe os viden om forbrugerens behov, drømme og adfærd har indflydelse på de resultater, der kommer ud af undersøgelsen. Men hvordan er det lige, at markedsanalyseteknikker påvirker resultatet? Og hvad skal man som virksomhed og markedsanalytiker stille op med den viden?

 

Read more
Artikler

Den gode vilje

 

Hvorfor giver folk penge til velgørende organisationer? Og hvorfor vil nogle betale ekstra for et miljørigtigt produkt? En forklaring på godgørenheden er, at mennesket har et basalt ønske om at mærke ”et varmt hjerte” – et emotionelt behov, som modsiger den klassiske økonomis opfattelse af forbrugeren som rationel og nyttemaksimerende. Men får forbrugerne virkelig en oplevelse af ”det varme,...

 

Read more
Artikler

Historien om hvordan det rene ingenting blev noget

 

Resumé af artiklen ”How Nothing Became Something: White Space, Rhetoric, History, and Meaning” af John W. Pracejus, G. Douglas Olsen og Thomas C. O’Guinn Meaning.

Publiceret i Journal of Consumer Research, Vol 33. June 2006.

 

Read more
Artikler

Se det i ørerne

 

Når der sker noget vigtigt i vores liv, så er der altid musik til: Vi bliver gift, vi bliver døbt og vi bliver begravet til musik. Vi fester til musik, vi slapper af til musik og vi arbejder til musik - så det er ikke så underligt, at smarte handelsfolk for længe siden kom på den idé, at musik måske også kunne sælge varer.

 

Read more
Artikler

Medieplanlægning kan være både kvantitativ og kvalitativ - og alligevel misse det væsentligste

 

Ifølge de almindelige planlægningsrutiner er målet med kommunikationen enten kvantitativt (fx at opnå ’awareness’) eller kvalitativt (fx at opnå tilknytning til en særlig livsstil). Men ingen af de to tilgange fokuserer på det, som al kommunikation i bund og grund handler om, nemlig at få modtagernes opmærksomhed. Så måske var det interessant at se lidt nærmere på, hvad opmærksomhed egentlig er...

 

Read more