Projektets formål
Den danske modebranche er præget af mange, små nyskabende mærker, som har opnået betydelig opmærksomhed (også internationalt) uden nogen stor eksport eller omsætning som følge. Projektet skal give disse SMV modevirksomheder, som er eksemplariske for kreative virksomheder indenfor mange andre brancher, indsigt og værktøjer til at vækste samtidig med at virksomheden bevarer sin egenart og sit kreative potentiale.
Projektet skal udvikle og professionalisere virksomhedernes branding- og forretningsforståelse og udstyre dem med en værktøjskasse, der forbedrer deres evne til at pleje centrale interessentrelationer og igangsætte de værdiskabelsesprocesser, som er forudsætningen for at udvikle succesfulde virksomheder.
Aktiviteter
Med udgangspunkt i ny brandingteori, modeindustriekspertise samt innovations- og iværksætterstudier får de deltagende virksomheder faglig sparring, viden- og kompetenceudvikling via en række workshops:
Aug/okt. 2014: Åben workshoprække med temaet ’Den nye generation i dansk mode’ (om eksport, produktion/sourcing og digitale udfordringer). Efterfølgende udarbejdes rapport om vilkår og muligheder.
Sep/dec. 2014: Udviklingsworkshops med case-virksomheder
Okt/dec. 2014: Kursusforløb i ’Udvikling og ledelse af modebrands’.
Jan/maj 2015: Opfølgning med case-virksomheder i individuelle møder og temaworkshops.
Deltagere
Videninstitution:
Copenhagen Business School
Virksomheder:
Modebranchen (8-10 case-virksomheder samt andre aktører, så som investorer, messearrangører, agenter o.lign.)
Samarbejdspartnere:
WEAR
Dansk Erhverv
Væksthus Hovedstadsregionen
Danish Fashion Institute
Projektleder:
Lektor Fabian Csaba, Copenhagen Business School